Het schilderij en de muziek

Waarom staat er in het logo van AVD leadership een intrigerend (lelijk/mooi?) Chinees schilderij en kan je op de website tangomuziek te horen?

hetschilderijAngelique’s werk richt zich erop om wegen te vinden, die buiten het geijkte liggen. Want als de antwoorden binnen de al bewandelde paden hadden gelegen, dan hadden jullie ze zelf al wel gevonden, of in gesprek met een vriend(in) of collega.

De neuropsychologie ontwikkelt steeds meer inzichten, waarbij duidelijk wordt, dat belangrijke keuzes die we maken maar voor een klein deel door ons bewuste brein worden bepaald en voor een veel groter deel door ons onbewuste brein. Meer gewaarzijn over dat onbewuste onderdeel van onze hersenen heeft grote invloed op hoe we ons leven leiden.

Kunst en muziek prikkelen ons om andere kanalen open te zetten; of je iets nu mooi vindt, of niet: het geeft een reaktie. Dit is een metafoor voor wat Angelique ook met haar werk probeert te doen: je wordt ondersteund om meer van jezelf in te zetten dan wat je eerder deed.

Laat je inspireren of misschien wel irriteren door de beelden op deze pagina en aktiveer je beelddenkvermogen.

Op bovenstaande gebaseerd stuurt AVD Coaching met zekere onregelmaat een kadootje naar een steeds grotere groep geïnteresseerden. Een gedicht, een lied, een tekst en/of een foto met een bijbehorende persoonlijk leiderschap gedachte. Als je dit ook zou willen, kan je je hiernaast opgeven voor digitale kadootje.

Marc Chagall: “Ik wil met mijn werk een psychische schok geven, die steeds veroorzaakt wordt door beelddenken: zeg maar een “vierde” dimensie.