Over Angelique

Angelique van damIn het kort: Angelique van Dam is een coach, leiderschapsontwikkelaar en supervisor vanuit een achtergrond als huisarts. Ze brengt een grote dosis professionele expertise en experientieel leren ten dienste van haar clienten en leerlingen over de hele wereld. Ze voegt ook plezier, creativiteit, speelsheid, lichaamswerk, diepte en lichtheid toe aan het geheel.

De detailversie: Angelique’s diploma’s, licenties en lidmaatschappen.

Het verhaal: Zeer begaan en absoluut toegewijd aan holistisch welbevinden van anderen begon ze haar professionele traject in 1990 als dokter en specialiseerde als huisarts. Overtuigd van het belang van de samenhang tussen geest/lichaam/ziel en gezondheid bleef Angelique zich professioneel ontwikkelen door gestalt psychotherapie te studeren, Chinese acupunctuur en, meer recent, neurowetenschappen. Gedurende meerdere jaren heeft zij in diverse landen gewoond en gewerkt. In 2006 verlegde Angelique haar primaire focus definitief naar coaching/mentoring/supervisie en leiderschaps ontwikkeling.

Leren is iets wat Angelique sterk motiveert. In combinatie met haar positieve instelling weet ze daardoor van alles wat het leven haar toewerpt iets te maken.

Zelf ook doen wat je naar anderen uitdraagt (“Practice as you preach”).  Dat is een dagelijkse motivatie op het persoonlijke leiderschap pad van Angelique. Naast veel werken omdat ze wat ze doet zo leuk vindt blijft het altijd haar doel om ook tijd te maken voor haar 3 teenager kinderen, haar man, en anderen die belangrijk voor haar zijn. Ze probeert ook te zorgen voor haar lijf en ziel: op haar racefiets door de duinen gaan, zeilen, de tango dansen, meditatie, in de natuur zijn, piano spelen of een acteercursus volgen, om maar een paar belangrijke dingen te noemen. Angelique woont met haar familie op dit moment in haar land van origine, Nederland.